2013. január 1., kedd

Mákos guba

Stahl Judit szakácskönyve alapján.

Hozzávalók

5 dl tej
5 dl tejszín
vaníliás cukor

szikkadt kiflik (25 dkg)

darált mák (12 dkg)

porcukor
4 tojás sárgája

10 dkg margarin

Stahl Judit felforralja a tejet a cukorral és ahhoz keveri a tejszínt, majd várja hogy az egész kihűljön. Bevallom én csak összekevertem a tejet a tejszínnel és nem forraltam. Felkarikáztam a kifliket, kivajazott tepsibe tettem és jól megszórtam cukros-darált mákkal.
A tojássárgákat kézi habverővel hozzákevertem a tejes keverékhez, sőt némi reszelt citromhéjat is kevertem hozzá. Ezzel megöntöztem a tepsiben levő kiflikarikákat, sőt jól összeforgattam. A mák eloszlott, a kiflik tocsakossá váltak. Rámorzsoltam a vajat és beküldtem a 200 C-ra előmelegített sütőbe.

Stahl Judit tálaláskor mézzel kínálná, az enyimek ragaszkodtak a porcukorhoz.

De porcukorral, vagy mézzel-- forralva vagy anélkül: ez lesz ezentúl a MÁKOSGUBA nálunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése