2010. augusztus 11., szerda

Szeged - 2. nap

Még júliusban Szegeden töltöttünk majdnem egy hetet. Az első napot már korábban elmeséltem, azonban hiába puskáztam az elkészített képekből, kifelejtettem egy kitérőt. Amíg a többiek Kecskemétről egyenesen Szegedre mentek, mi megálltunk a Balástya közelében levő hindu templomnál. Érdekes gyöngyszem volt, különösen a kényelmes, újnak tűnő bekötőút tetszett, amit a kitett táblák szerint Uniós forrásokból építettek. Lehet, hogy csak én derülök a nagy magyar Alföldön épült hindu templomhoz Európai uniós forrásokból épült út láttán?

De visszatérek a szegedi túra második napjára: délelőtt az állatkert/vadaspark volt napirenden. Magyarország legnagyobb alapterületű állatkertje nagy élmény volt mindannyiunknak. Volt egy-két jószág, ami csak itt látható. Mint például az albino kenguru (Igen, ez itt lent nem nyuszi, hanem kenguru :-)

Albinó kengur


A szurikáták más okból emlékezetesek: egyik, a társaságban levő gyermek beejtette a fényképezőgépét a szurikáták közé. Gondolkozás nélkül átvetett magát a kerítésen és utánaugrott... Azért szerencse, hogy nem a tigrisek-hez ejtette.

Szurikáta


A vadaspark után ebéd majd a zsinagóga következett. Fiaim nem engedik, hogy a kipás képeiket mutogassam, ezért csak néhány villanás a zsinagóga belsejéből...
 



Azért is különlege az utolsó kép, mert most sikerült magam számára elfogadhatóan üvegablakot fényképezni :-) Lassan megtanulom a gépet használni...

Este a gyerekek még kergették a labdát, mi felnőttek csak pihegtünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése